Devet od 13 članova članova Općinskog odbora DF-a Srebrenik podnijelo neopozive ostavke

Nakon izjave Željka Komšića na FTV-u

Osman Mujkić

Članovi Općinskog odbora Demokratske fronte Srebrenik Edin Okić, Semir Begunić, Mirza Brašnjić, Elvira Omerčić, Nedim Ibrić, Mirsad Zahirović, Arnel Muratović, Jasmin Škahić i Predrag Husarić podnijeli su neopozive ostavke na svoje funkcije, te vratili članske iskaznice. Razlog je, kako se navodi u zajedničkoj pismenoj ostavci, istup predsjednika Demokratske fronte BiH Željka Komšića u "Dnevniku D" FTV-a od 4. decembra 2014. godine.

Nastup i izrečene optužbe, uzimajući u usta u mrtvu djecu, od strane prvog čovjeka Demokratske fronte Željka Komšića, kako navode, konačno su im za sva vremena otvorili oči i zbog toga više ne žele sudjelovati u moralnom sunovratu u koji pada ova stranka na čelu s predsjednikom Komšićem.

ostavka

Faksimil pismene ostavke

Javnim proizivanjem pojedinaca, ne spominjući imena, neargumentovano i bez bilo kakvih dokaza, navodi se dalje u ostavci, Komšić je bacio ljagu na sve njegove pristaše i simpatizere na području ove općine i to na najgori mogući način.

– U međuvremenu smo doznali da je, koristeći se poznastvom s ljudima bliskim Komšiću, ove gnusne laži servirao, još prije četiri mjeseca razriješeni predsjednik OO DF-a Srebrenik Džemal Moranjkić, u režiji Mahira Mešalića i Damira Bećirovića, kojima je ovaj odbor trn u oku, posebno nakon smjenjivanja Moranjkića, čija je ruka ovom dvojcu u Kantonalnom odboru dala odriješene ruke za obračun sa svima koji misle svojom glavom", ističu potpisnici ostavke, naglašavajući da su se nadali da će, rukovodeći se demantom upućenom FTV-u, predsjednik Komšić sprovesti internu istragu i kazniti pojedinca za učinjenu štetu.

Međutim, do sada, kako navode, niko iz Centrale i Predsjedništva DF-a nije se udostojio da ih barem telefonski nazove. Članovi Općinskog odbora Srebrenik koji su podnijeli ostavku navode da su u ovu stranku ušli iskreno i bez ličnih ambicija, te da su oni svojim sredstvima finansirali djelovanje stranke i da iz Centrale nisu dobili niti jednu hemijsku olovku. Na ovaj način, navodi se na kraju pismene ostavke, žele sačuvati obraz i čestitost, izražavajući nadu da će članstvo i simpatizeri razumjeti ovakav njihov potez.

 

 

NA VRH

Podijeli članak na