U Sarajevu otvoren četvrti Coca-Cola Sarajevo Holiday Market

Glavni grad BiH u prazničnom ruhu

F.N.

Na Trgu oslobođenja – Alija Izetbegović večeras je otvoren četvrti Coca Cola Holiday market na kojem će biti prikazani mnogi sadržaji za djecu. U 36 kućica postavljeni su prodajni štandovi na kojima će posjetitelji moći kupiti praznične poklone.

Početak marketa ozvaničili su šef Misije USAID-a u BiH Dejvid Bart (David Barth) i šef Kooperacija u Delegaciji EU u BiH Melvin Asin, te gradonačelnik Ivo Komšić koji su upalili svjećice na ukrašenoj jelki visokoj oko 20 metara. 

Kako nam je kazao direktor marketa Alis Brkić, program će trajati do 14. januara.

- Ove godine će market trajati 36 dana. Mnogo privlačniji kako za sarajlije tako I za turiste. Igraonice za djecu, igranje s djeda mrazom. Izlagači su predstavliu svoje ručne radove – kazao je Brkić.

Kako je kazao Barth, market je simbol dobrih stvari za sve nas.

- Ovo je prilika da se građani druže, da kupe neke poklone i tako dočekaju praznične dane. Prilika da svi zajedno proslavimo Sarajevo kao jedan prekrasan grad – dodao je Barth.

Melvin Asin rekao je da sa zadovo0ljstvom prisustvuje otvorenju Sarajevo Holiday marketa kojim se obilježava početak zimskih aktivnosti u gradu.

- Ove godine Sarajhevo je bilo u centru pažnje Evrope i svijeta. Bio je domaćin mnogih značajnih događaja. EU sa zadovoljstvom podržava ove događaje kroz svoj program Sarajevo 2014. Nadam se da će ovaj market ponuditi mnogo toga ne samo građanima Sarajeva nego I turistima koji će dolaziti – kazao je Asin.

NA VRH

Podijeli članak na