BIH

Direkciju za koordinaciju policijskih tijela posjetio Ambasador Palestine

Potreba za suradnjom

Redakcija

15.12.2014

Ambasador Palestine Nj.E. Razeq Namoora posjetio je danas Direkciju za koordinaciju policijskih tijela BiH, te ovom prilikom razgovarao sa direktorom Direkcije Mirsadom Vilićem i njegovim saradnicima.

Direktor Vilić je poželio dobrodošlicu ambasadoru, s obzirom da je ovo njegova prva posjeta Direkciji, te u nastavku razgovora upoznao sa organizacijom i nadležnostima Direkcije. Takođe,  prezentovao je aktivnosti Direkcije koje su obilježile prethodni period, kao i poslove i zadatke koje policijski službenici Direkcije redovno obavljaju.

Ambasador Namoora se zahvalio na srdačnom prijemu i prezentovanim informacijama. Tokom razgovora, istakao je potrebu za proširenjem saradnje u vidu organizacije obuka za policijske službenike koji obavljaju poslove neposredne zaštite VIP osoba i objekata. Organizacija navedenih obuka bi omogućila razmjenu najboljih praksi i iskustava, a koje bi unaprijedile znanja i vještine policijskih službenika u obavljanju takvih poslova.

Također, pohvalio je rad policijskih službenika Direkcije koji profesionalno obavljaju poslove osiguranja Ambasade Palestine.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.