BIH

Spasioci iz Goražda pojačani sa devet novih članova

Uspjeh pripadnika Gorske službe spašavanja

Autor:Al. B.

15.12.2014

Devet pripadnika Gorske službe spašavanja Goražde položilo je ispit za gorskog spasioca. Polaganje teoretskog i praktičnog djela ispita organizirano je na lokalitetu Bivolice kod Goražda, a značke gorskih spasilaca pred četvoročlanom komisijom osvojili su Lejla Ferhatović, Haris Sirčić, Nedžad Tabaković, Irfad Babić, Ervin Popović, Nedžib Prutina, Tarik Ušanović, Adnan Kanlić i Mernis Obuća.

Povodom ovog uspjeha prijem za gorske spasioce organizirao je načelnik Općine, Muhamed Ramović. Uz podsjećanja na ulogu njenih pripadnika tokom poplava 2010. godine i velikih snježnih padavina dvije godine kasnije, GSS Goražde obećana je pomoć u osiguranju prostorija, te podrška u opremanju u iznosu od 15.000 KM u budžetu za ovu godinu.

- GSS Goražde datira od 1958. godine i najstarija smo GSS u BiH, tako da nam je posebno drago da nastavljamo tradiciju i da smo humani. Mi smo jedna vrsta specijalne jedinice, jer radimo na nepristupačnim terenima uz korištenje specijalne opreme. Mnogo nam znači obećanje načelnika za obezbjeđenje prostorija, jer naša oprema mora biti na suhom kako se ne bi uništavala i propadala – kazao je predsjednik Skupštine GSS Goražde, Nedžad Tabaković.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.