BIH

Čović upriličio prijem povodom blagdana Božića: Želimo iskazati bliskost prema bratu čovjeku

U zgradi Parlamentarne skupštine BiH

A.J.

18.12.2014

Hrvatski član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Dragan Čović organizovao  je večeras prijem povodom nadolazećeg praznika Božića.

On je zahvalio brojnim gostima na dolasku te kazao da je Božić praznik ljubavi, radosti i porodične topline.

„Svjesni smo da ove praznike dočekujemo s mnoštvom neizvjesnosti i iščekivanja za veliki broj ljudi širom svijeta. Želimo iskazati bliskost prema bratu čovjeku. Naše susosjećanje posebno se mora osjetiti u našoj domovini BiH, prema svima koji su unesrećeni nefunkcioniranjem vlasti te onima koji su osjetili snagu prirodnih katastrofa izazvanih poplavama i klizištima“, kazao je Čović.

 Posebno je spomenuo obavezu političara prema građanima, da što prije uspostave izvršnu vlast koja će raditi za svakog čovjeka i ekonomski pokrenuti zemlju te pokazati najviši stepen socijalne osjetljivosti.

„Svim katolicima želim čestit i radostan Božić, svim pravoslavcima radosne nadolazeće blagdane, a židovima čestitam praznik Hanuke. Svima nama želim istinsku sretnu i uspješnu Novu godinu - zaključio je Čović.

Prijemu u zgradi Parlamentarne skupštine BiH prisustvovao je veliki broj zvanica i predstavnika poličkog vjerskog, kulturnog i javnog života u BiH i međunarodne zajednice, među kojima i Valentin Inzko, kardinal Vinko Puljić, Jakob Finci, Fahrudin Radončić, Staša Košarac, Martin Raguž, Zlatko Lagumdžija.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.