BIH

Dočekajte otvorenje nove zimske turističke sezone na Bjelašnici

Paniran je i prigodan kulturno-zabavni program

Fena/ Dž. Č.

19.12.2014

Otvorenje zimske turističke sezone 2014/2015. Kantona Sarajevo bit će upriličeno 21. decembra na Bjelašnici. Organizatori otvaranja su Ministarstvo privrede Kantona Sarajevo, Turistička zajednica Kantona Sarajevo, Kantonalno javno preduzeće ZOI'84 i Hotel "Maršal". Paniran je i prigodan kulturno-zabavni program.

U okviru programa bit će održana i promotivno - prodajna izložba rukotvorina i mali sajam eko - proizvoda s ovog područja. Vlasnici lokala su također pripremili konzumiranje pića i hrane po akcijskim cijenama, a kao i svake godine, ispred lokala Caffe Bar&Restaurant "Priča" vas očekuje dobra zabava uz muziku, vino, štrudle, Haribo medu, Djeda Mraza...

Nakon završetka programa, bit će podijeljeno i 2.000 besplatnih porcija graha i čajeva prisutnim građanima.  Iako su iz preduzeća ZOI’84 najavili besplatno skijanje na ovaj dan, to nažalost neće biti moguće, jer na našim olimpijskim planinama nema dovoljno snijega. Također, građani koji u nedjelju budu željeli doći na otvorenje zimske sezone imat će osiguran prijevoz do Bjelašnice.  Autobusi će polaziti u 9 sati s polazne stanice u ulici Franje Račkog kod Zemaljskog muzeja, a povratak je planiran u 16 sati sa Bjelašnice. 

Cijena povratne karte za odrasle je 7,40 KM, a za djecu 5,30 KM, saopćeno je iz Press služba KS-a.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.