BIH

Prijete im kazne od po 1.000 KM zbog ometanja posjeda

Prijave radnicima zbog protesta na Visokoj Glavici

M.H.

22.12.2014

Protiv obespravljenih radnika fiktivnih firmi posrnule širokobriješke mesne kompanije "Lijanovići", koju danima drže u blokadi, podnesene su prijave zbog ometanja privatnog posjeda.

Potvrdio nam je to danas predstavnik radnika Ivan Grbešić kazavši da je prijave MUP-u ZHK protiv radnika podnijela firma "Kora-Fin", koja je navodno iznajmljivala prostorije kompanije "Lijanovići".

radnici-jucer-pondjeljak-ispred-firme-2

Grbešić kaže da zbog protesta radnicima sada prijete novčane kazne od po 1.000 KM, te ističe da je to novi način da se zastraše i rastjeraju s protesta.

- Uprkos tome mi ne odlazimo odavde dok nas ne isplate. Mene prvog neka hapse ako treba. Policija može doći i odnijeti nas na silu odavde, ali mi ćemo se opet vratiti jer nemamo više šta izgubiti. Nikakav nered ovdje ne pravimo niti uništavamo imovinu nego samo tražimo svoje plaće - kaže Grbešić, poručivši da će zbog neisplate plaća podnijeti tužbu protiv firme "Lijanovići" i njenih fiktivnih firmi.

Radnici su i naveli da će i večeras zanoćiti ispred te firme na Visokoj Glavici. Od hladnoće će se skloniti u šator koji su podigli u krugu firme a griju se uz vatru koju su zapalili u staroj bačvi.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.