BIH

AVAZ SAZNAJE Dr. Kapidžić umjesto dr. Aganovića na čelu KCUS-a

Smjena generalnog direktora

Redakcija

22.12.2014

Dr. Damir Aganović nije više v.d. generalnog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu

Upravni odbor Kliničkog centra razriješio ga je dužnosti, mada se o tome još samo šuti. Sam dr. Aganović ne odgovara na telefonske pozive, a ono što je jako interesantno, je da su njegove kolege sa KCUS-a jako iznenađene informacijom koju su, kako kažu, saznali od novinara, jer je sjednica Upravnog odbora još u toku.

Na KCUS-u je, kako se priča, "vanredno stanje", što je samo produkt višenedjeljnjih špekulacija o smjeni prvog čovjeka ove ustanove koji je od početka svog mandata bio vršilac dužnosti. Nezvanično, Aganoviću je zapravo istekao mandat, jer je bio imenovan na dvije godine, a nakon toga na šest mjeseci, sve kao vršilac dužnosti.

"Dnevnom avazu" je potvrđeno da je nasljednik na mjestu generalnog direktora KCUS-a dr. Adnan Kapidžić, stručnjak iz oblasti otorinolaringologije.

Kako saznajemo, Aganovića je smijenio Upravni odbor (UO) KCUS-a, na čijem se čelu nalazi Mehmed Gribajčević.

- Prije tri sata preuzeo sam funkciju v.d. direktora KCUS-a. Iako situacija nije nimalo dobra, ipak ću se truditi da ona ne utječe na pacijente i proces rada u ovoj medicinskoj ustanovi. Svjestan sam da to nije samo vruća stolica, nego "lava", ali ću ipak nastojati da uvedem red koliko to bude moguće i opravdam mjesto direktora, nakon što me danas na tu funkciju imenovao UO - kazao je Kapidžić u izjavi za "Dnevni avaz".

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.