BIH

U Cazinu se održavaju tri izložbeno –prodajna sajma

Promocija domaćih proizvoda, privrednih subjekata i domaćih obrtnika

S. J.

27.12.2014

Cazinski sajam petkom, koji je nadaleko čuven i u pjesmi opjevan, dio je tradicije Cazina, po kojem je on desetljećima bio prepoznatljiv. Iako sajam i pijaca onakvog tipa i masovnosti kao nekad već godinama ne postoji u ovom gradu, nova moderna vremena donose i sajmove drugačijeg tipa.

Tako su u ovoj općini u zadnjoj trećini decembra ove godine otvorena čak tri sajma izložbeno –prodajnog karaktera, i to: „Novogodišnji sajam obrta“, „Prvi međunarodni poslovni sajam“ i „Festival kestena“. „Sajam obrta i domaćih proizvoda“ održava se od 22. do 30.decembra u šatorskom prostoru na „Trgu Zlatnih ljiljana“ i na njemu je svoje proizvode predstavilo oko 30 izlagača domaćih proizvoda.

"Prvi međunarodni poslovni sajam“ otvoren je u Tržnom centru „I -Crni“ u prigradskom naselju Mala Lisa i na njemu se u periodu od 25.decembra do 11.januara naredne godine predstavljaju cazinska preduzeća, obrtnici, umjetnici i svi koji imaju dobre poslovne ideje.

Cazinski pčelari su u Trgovačkom centru „Ljiljan“ otvorili drugi „Festival kestena“, na kojem tokom dva dana predstavljaju domaći kestenov med i ostale pčelarske proizvode. Održavanje sva tri sajma podržala je općina Cazin, čije rukovodstvo zna, da je svaka promocija domaćih proizvoda, privrednih subjekata i domaćih obrtnika dobro došla.

Sva tri sajma u Cazinu su pokazala, da ova općina ima potencijal za još ozbiljnije i konkretnije projekte ovog oblika, koji će se novim idejama i proširenjem, još više unapređivati u narednom periodu.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.