BIH

"Kondori" obradovali mališane "Dom - porodice"

Zenički bajkeri osmu godinu zaredom

A. DŽONLIĆ

28.12.2014

Članovi zeničkog moto kluba "Kondor" (Condor) i pred ovu Novu godinu, osmi put zaredom, su obučeni kao Djed Mrazovi, uz predvodnicu na motorima, obradovali mališane "Dom porodice", ustanove za brigu o djeci bez roditeljskog staranja, koja u Zenici brine o 105 mališana iz cijele države. 
Motoristi su prethodno organizovali humanitarnu akciju, u kojoj su im se priključili mnogobrojni Zeničani, da bi danas nešto prije podne prodefilovali gradom na putu ka domu. Jak snijeg i vjetar onemogućili su tradicionalni defile "Djed Mrazova na motociklima" pa su ovaj put samo imali motociklističku predvodnicu. 
- Naša radost je da to učinimo, a dječica već očekuju da nas ugledaju, te nam svake godine pripreme bogat program, recitacije, pjesme, koje pripreme za nas. Ovo je tradicija i drago nam je da smo pokrenuli nešto po čemu smo prepoznatljivi, kazao nam je član "Kondora" Spomenko Žarić Cober. 
Direktor "Dom porodice" Branko Dilber ističe da ova ustanova pred svaki od praznika bude posjećena od niza dobročinitelja, ali da su "moto Dojed Mrazovi" posebnost i nešto o čemu djeca pričaju dugo prije i nakon same podjele paketića. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.