BIH

Na Brusnici dovoljno snijega za skijanje

FOJNICA U Rekreacijskom centru rade punom parom

H. Ču.

30.12.2014

Proteklog vikenda je i u Rekreacijskom centru (RC) „Brusnica", na Poljani iznad Fojnice, otvorena sezona skijanja. Do ovog ski-centra dolazi se iz Fojnice asfaltnim putem do Bakovića, a odatle dalje vodi 12 kilometara dug makadamski put preko Bistrice i Kozovgrada.

Skijalište se nalazi na 1.570 metara nadmorske visine, a u sklopu centra nalazi se i motel „Brusnica" koji raspolaže sa 12 luksuzno opremljenih apartmana i restoranom.

Na lokalitetu skijališta nalazi se nekoliko stotina vikendica, od kojih se neke mogu povoljno unajmiti. Vikendom je ovdje posebno živo, veliki broj ljubitelja zimskih radosti dolazi iz Fojnice i susjednih općina, pa i iz Sarajeva, Zenice, Mostara, a znatan je broj i gostiju iz primorja Hrvatske. 

- Put do skijališta je prohodan tokom cijele sezone. Visina snijega u skijalištu je 40 centimetara. Ove sezone radit će samo mali ski-lift, čija je dužina oko 500 metara, a kapacitet je 200 skijaša u satu. Imamo i dvije ski-staze širine od 30 do 50 metara, pogodne za sve uzraste skijaša, početnike, rekreativce i iskusnije skijaše. Trenutno je najviše gostiju iz Sarajeva i Dalmacije - kazao nam je u telefonskom razgovoru Juro Iviš, direktor RC „Brusnica" Fojnica.

Dodaje da je u RC organiziran i doček Nove 2015. godine u motelu „Brusnica".

- Cijena je 35 KM po osobi u koju su uračunati svečana večera i jedno piće. Što se tiče smještaja, popunjeni smo, no mjesta za doček još ima. Cijena pansiona sa ski-kartom je 65 KM po osobi. Dnevna ski-karta košta 17 KM, poludnevna 13 KM, dok je cijena ski-karte za djecu 13 KM, a poludnevne deset. Imamo i školu skijanja koju će voditi magistra sporta Monika Kapetanović. Zainteresirani sve informacije mogu dobiti na broj 063/520-183 - kazao je Iviš.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.