BIH

Pet državljana Turske vraćeno sa sarajevskog aerodroma

Saopćenje za javnost Granične policije BiH

Redakcija

30.12.2014

Pripadnici Jedinice granične policije Aerodrom Sarajevo su jučer prilikom pasoške kontrole putnika na letu Istanbul - Sarajevo odbili ulaz u Bosnu i Hercegovinu za pet državljana Republike Turske zbog neispunjavanja uvjeta za ulazak u našu zemlju. Stranim državljanima su uručena rješenja o razlogu odbijanja ulaska u BiH te su narednim letom vraćeni na polaznu destinaciju. 

Službenici ove jedinice su istoga dana na letu za Istanbul prilikom KDZ kontrole otkrili 25. 000 američkih dolara u prtljagu A. A. (1956.), državljanina BiH. Osoba nije posjedovala  potrebnu dokumentaciju o porijeklu novca niti je isti prijavio po dolasku na aerodrom. Predmet je ustupljen službenicima Uprave za indirektno oporezivanje BiH.

Kako se navodi u saopćenju, policijski službenici Jedinice granične policije Gradiška jučer su u 16.35 sati lišili slobode državljanina Republike Hrvatske, P. I. (1985.), nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud Konjic zbog krivičnog djela „napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti“. Osoba je kontrolirana na ulazu u BiH na Međunarodnom graničnom prijelazu Gradiška. P. I. je predat službenicima Sudske policije Odžak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.