BIH

Muftija tuzlanski u posjeti Narodnoj kuhinji "Imaret" u Tuzli

Ne smijemo biti nemarni prema ljudima u potrebi

A.H.

30.12.2014

Muftija tuzlanski Vahid ef.Fazlović, jutros je apelovao na sve  dobre ljude u zemlji i inostranstvu da pomognu rad Narodne kuhinje „Imaret“ u kojoj se svaki dan, za područje Tuzlanskog kantona, pripremi preko 3.600 besplatnih obroka. 

Muftija Fazlović posjetio je  prostorije  "Imareta", gdje se upoznao sa uslovima u kojima Regionalni odbor "Merhameta" Tuzla održava  rad ove narodne kuhinje. 

- Namjera nam je da se zahvalimo "Merhametu" na aktivnostima koje obavlja u misiji koju ima u ovom vremenu. Mnogi građani su u teškom imovnom stanju i dolaze u ovu instituciju da bi dobili koru hljeba. Stoga je važno što imamo ovu instituciju i o njoj moramo svi brinuti, kako pojedinačno, tako i institucionalno. Ja hoću da pozovem sve muslimane, ali i druge ljude da pomognu "Merhametu" kao i druge institucije koje obavljaju sličnu misiju, jer ne smijemo biti nemarni prema ljudima koji imaju ovoliko potreba – poručio je muftija Fazlović. 

Po riječima Adil ef. Pezerovića direktora RO "Merhamet" Tuzla, u tuzlanskom "Imaretu" obrok dobiju svi ljudi koji su u teškom socijalnom stanju, bez obzira na njihovu vjersku i nacionalnu  pripadnost. 

- Uz Islamsku zajednicu koja je jedan od najvećih donatora i aktivista "Merhameta" u Tuzli, veliku zahvalnost dugujemo i mnogim našim privrednicima, organizacijama i pojedincima koji su omogućili da samo u ovoj godini iz naše kuhinje izađe preko milion besplatnih obroka, koje smo dijelili na četiri punkta – kazao je Pezerović.

 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.