BIH

Umjesto budžeta Odluka o privremenom finansiranju

Zasjedalo Općinsko vijeće Travnik

K.K.

30.12.2014

OV Travnik usvojilo je na jučerašnjoj sjednici Odluku o privremenom finansiranju u iznosu od 2,4 miliona konvertibilnih maraka.

Na samom početku sjednice vijećnik SDP, Siniša Dukić postavio je pitanje zbog čega se budžet u općini Travnik ne donosi u zakonskom roku, a isto pitanje imao je i Alen Salkić iz SDA koji pitao i šta je sa internim revizorom.

Zašto se već tri godine donosi odluka o privremenom finansiranju, a budžet kasni, zanimalo je i vijećnika SBB-a, Elvedina Kanafiju.

- Nismo uspjeli predloženi Nacrt budžeta usaglasiti i sve izdefinisati, a odluka o privremenom finansiranju omogućava normalan rad Općine Travnik u prva tri mjeseca 2015. godine – kazao načelnik općine Travnik, Admir Hadžiemrić (SDA).

Predsjedavajući Općinskog vijeća Travnik, Niko Graganović (HDZ) istaknuo je kako je Nacrt budžeta bio nerealan i izrazio je nadu da će budžet biti donesen u zakonskom roku.

Vrijedno je pomenuti inicjativu vijećnice Azre Smailagić (SDP) koja je zatražila postavljanje signalizacije i rasvjete duž magistralnog puta M-5 koji prolazi kroz Travnik.

Dobar dio signalizacije ne radi, rasvjeta je jako loša što ugrožava sigurnost učesnika u saobrćaju, a najviše pješaka.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.