BIH

Otvara se novo vrhunsko skijalište na trasi gondole "Jahorina Express"

Gornje Pale - Ravna planina

M. KUNARAC

30.12.2014

Na lokalitetu početne stanice gondole "Jahorina Express" u nedjelju, 4. januara 2015. godine bit će svečano otvoreno novo skijalište "Gornje Pale – Ravna planina".

Stazu, koja ispunjava sve standarde za održavanje vrhunskih takmičenja, zvanično će otvoriti reprezentativci BiH u alpskom skijanju Marko Šljivić, Žana Novaković i Marko Rudić.

Ski – centar, koji je dio projekta gondole Pale – Jahorina, kao i projekta "Ćiro" koji će uskotračnom prugom povezivati Sarajevo i Pale, ponudiće toga dana besplatno skijanje za djecu i odrasle na besprijekorno pripremljenoj stazi dužine 1.200 metara, do čijeg se vrha stiže liftom kapaciteta 800 skijaša na sat.

Ski – centar se nalazi u naselju Gornje Pale, na 20 kilometara od Sarajeva i na 3 kilometra od centra Pala, magistralni put M5 prema Podgrabu.

Od sadržaja gostima će biti na raspolaganju parking za veliki broj automobila i autobusa, dječiji lift, kao i dječiji zimski ski – vrtić, te novoizgrađeni restoran "Gondola".

Osim istupa domaćih i međunarodnih zvaničnika, tokom svečanosti otvaranja Ski – centra predviđen je i nastup paraglajdera iz Aero – kluba "Trebević", dok će u zabavnom dijelu programa nastupiti muzička zvijezda Nikola Rokvić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.