BIH

Predsjednik OV Livno prozvan za zloupotrebu

Održana godišnja sjednica: Budžet za 2015 godinu 11,8 miliona KM

Ale Kamber

30.12.2014

Danas je završena godišnja i ujedno posljednja sjednica OV Livno u 2014.godini. Usvojeni su Program rada OV za 2015, Prijedlog budžeta i Odluka o izvršenju budžeta za 2015.godinu. Vjećnici su sa 20 glasova za i po 3 protiv i suzdržana usvojili budžet u iznosu od 11.830.000 KM, dok ih je 5 bilo odsutnih.

Po, već mnogo puta viđenom scenariju, ovoga puta zbog amandmana, uslijedilo je očekujuće prepucavanje nekih hrvatskih vijećnika i vijećnika SDA. Nezavisni vijećnik Jakov Perković i Ante Drinjak su čak prozvali predsjednika OV Livno Seada Hadžijahića (SDA) koji je profesionalno na toj funkciji za koju prima plaću, dnevnice, topli obrok i ostalo što ga sljeduje, da uz to prima i vjećnički paušal i topli obrok u vrijeme održavanja OV, te da je na taj način oštetio budžet za 5.878 KM.

Hadžijahić se branio da je to sve legalno, pa je Perković obećao iza Nove godine alarmirati pravobraniteljstvo i druge službe po tom pitanju.

Domjenak

Međutim, nakon date pauze prašina se slegla, sve planirano su usvojili, a pusta amandmanska obećanja “svom narodu” pustili su "niz vodu", da bi se po zaključenju sjednice Hadžijahić obratio načelniku općine Luki Ćelanu (HDZBiH) riječima :"Načelniče, jel` mogu sada na domjenak? Evo, poziva vas načelnik na domjenak". I uslijedila je bogata božićno - novogodišnja zakuska, bez međunacionalnih varnica i kobajagi amandmana.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.