BIH

Smijenjen direktor Doma zdravlja u Bosanskoj Gradišci

Odluka odbornika Skupštine opštine

Autor:B. G.

30.12.2014

Odbornici Skupštine opštine Bosanska Gradiška danas su razriješili vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja dr Tihomira Mihajlovića, a na njegovo mjesto imenovala dr Milana Švraku, aktuelnog poslanika u Narodnoj skupštini RS.

Javnost u Bosanskoj Gradišci dugo je špekulisala sa smjenom Mihajlovića, kojoj je u značajnoj mjeri doprinio njegovo neslaganje sa sindikatom Doma zdravlja.

Skupština opštine Gradiška danas je dobila i novog potpredsjednika. Umjesto Đorđa Krčmara, koji je podnio ostavku zbog odlaska na mjesto poslanika u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH danas je imenovan odbornik SDS-a  Saša Lazić.

I kabinet načelnika opštine Bosanska Gradiška danas je doživio promjene. Na mjesto zamjenika načelnika imenovan je Nikola Soldatić, umjesto Gorana Đorđića koji  se izborio za mjesto poslanika u Narodnoj skupštini RS. Na Soldatićevo mjesto, koji je bio načelnik Odjeljenja za razvoj imenovan je Dejan Šinik.

Imenovana je i nova načelnica Odjeljenja za društvene djelatnosti. Sanja Bajić na toj funkciji zamijenila je dosadašnjeg načelnika Danu Maleševića, koji je  nedavno postao ministar prosvjete i kulture u Vladi RS.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.