BIH

Tri porodice i stado ovaca zarobljeni u snijegu

Na brdu Bili iznad Goranaca kod Mostara

M.H.

30.12.2014

Mješani Goranaca kod Mostara uputili su danas apel preko lokalnog portala u kojem navode da  su u snijegu i mećavi na brdu Bili zarobiljene tri porodice, stado ovaca i konji.

Mještani navode da su od vlasnika stada dobili informaciju da već četvrti dan na Bilima traje olujna mećava.

- Ekipa, koja se danas pokušala probiti do brda Bili iz pravca Goranaca, javlja da nisu uspjeli zbog nanosa snijega i leda. Prohodnost puta do Bili može se osigurati jedino uz pomoć ralice.Ovim putem pozivamo gradonačelnika Grada Mostara Ljubu Bešlića, da hitno odobri komunalnom poduzeću ralicu za probijanje puta prema Bilima - navodi se u apelu objavljenom na portalu „ Goranci Online“.

U Operativnom centru Civilne zaštite HNK kažu da oni nisu dobili ovu prijavu. Također i direktor mostarskog komunalnog preduzeća „Komunalno“ Esad Pobrić kaže da nisu dobili obavijest o ovom slučaju.

-Prvi put čujem to.  Naša ekipa jutros je išla do Goranaca i glavni put je očišćen. Gradska uprava nije odobrila čišćenje sporednih ulica i puteva prema zaseocima- kaže Pobrić.

U HGSS-u također kažu da ni gorska službe spašavanja nije obaviještena o ovom slučaju.

- Mi smo upravo dobili obavijest da su na tom području gore s autima u snijegu zaglavili momci i cure iz Mostara. Već smo ih dva put u predshodna dva dana išli vaditi i čupati. Idu se zezati na sniejgu i onda kad zaglave zovu nas - kažu iz HGSS-a.
 
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.