BIH

Miodrag Marjanović umjesto Slobodana Stanića

Vlada RS-a smijenila v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS-a

M. KEBIĆ

30.12.2014

Odlukom Vlade RS dosadašnji v.d. direktora Instituta za javno zdravstvo RS Slobodan Stanić razrješen je dužnosti, a na njegovo mjesto biće imenovan Miodrag Marjanović, vlasnik nekoliko privatnih ljekraskih ordinacija u Prnjavoru i Banjoj Luci, saznaje Dnevni avaz.

Stanić je u izjavi za „Avaz“ potvrdio da o razrješenju, do zaključenja ovog broja, još nije zvanično obaviješten, te da je za odluku saznao privatnim kanalima. Nije krio ogorčenje ovom odlukom, navodeći ipak da on ne zna ko će biti njegov nasljednik.

slobodan-stanic-580x350

Stanić: Nije zvanično obaviješten

-Ovo je loša poruka menadžerima. Držite firmu u što lošijem stanju i zadužite je. Lošije poslujte i sigurno ćete ostati na funkciji, jer se niko neće otimati za to mjesto pošto je jako loše. Ako je ovo vjesnik novih reformi u zdravstvu, bojim se da je ovo jako loša poruka za budućnost, izjavio je Stanić.

Iz izvora bliskih Vladi RS, Dnevni avaz saznaje da će na Stanićevo mjesto, novog v. d. direktora Instituta za javno zdravstvo biti postavljen Miodrag Marjanović.

Marjanović je član stranke Napredna Srpska, i njegovo imenovanje trebalo bi da bude logičan slijed ranijeg koalicionog dogovora.

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.