BIH

U Bosni pretežno oblačno sa slabim snijegom, na zapadu kiša

Visina snijega u 07.00 sati (cm): Ivan-sedlo 32, Sokolac 28, Jajce 27...

Autor:A. Vr.

6.1.2015

U Bosni je jutros pretežno oblačno vrijeme s mjestimično slabim snijegom, a u zapadnim područjima s kišom. Nešto manje oblačnosti je u Hercegovini i na sjeveru zamlje.

Visina snijega u 07.00 sati (cm): Ivan-sedlo 32, Sokolac 28, Jajce 27, Mrkonjić Grad 25, Sarajevo i Srebrenica 23, Rudo 19, Bugojno 18, Tuzla 14, Drvar 11, Foča, Višegrad i Zenica 10, Gacko i Livno 8, Goražde 7 i Doboj 5.

Temperature u 07.00 sati: Ivan-sedlo i Kupres -6 stepeni, Sokolac -5, Sarajevo -3, Bugojno i Livno -2, Srebrenica -1, Drvar, Gradačac, Jajce, Tuzla i Zenica 0, Bihać, Doboj, Goražde, Sanski Most i Trebinje 1, Banja Luka i Zvornik 2, Mostar 3, Stolac i Čapljina 4 stepena, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosio je 947 milibara, za 5 milibara je viši od normalnog i sporo opada.

U Bosni se danas očekuje umjereno do pretežno oblačno vrijeme, u jutarnjim satima s mrazom i slabim snijegom u centralnim i istočnim područjima. Tokom dana, očekuje se postupan prestanak padavina. U zapadnoj i sjeverozapadnim područjima pretežno oblačno uz moguću susnježicu ili kišu prijepodne.

Nešto manje oblačnosti i više sunčanih perioda očekuje se u Hercegovini i na sjeveru zemlje.

U večernjim satima i tokom noći u cijeloj zemlji postupno hladnije. Vjetar u Bosni slab do umjerene jačine sjevernog i sjeverozapadnog smjera, a u Hercegovini umjerena do pojačana bura. Najviša dnevna temperatura od – 2 do 3, na jugu do 8 stepeni.

U Sarajevu pretežno oblačno vrijeme, mjestimično sa slabim snijegom. Tokom dana očekuje se postupan prestanak padavina. Najviša dnevna temperatura oko 2 stepena, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.