BIH

SDA zahtijeva od Vlade FBiH da zaustavinezakoniti proces izbora direktora KCUS-a

Odbacivanje imenovanje Rusmira Mesihovića

Autor:Fena

15.1.2015

Stranka demokratske akcije (SDA) najoštrije odbacuje imenovanje Rusmira Mesihovića za direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Radi se o očiglednom pokušaju "lova u mutnom" gubitničkog SDP-a koji želi iskoristiti period tranzicije vlasti da zadrži čelnu poziciju u najznačajnojoj zdravstvenoj ustanovi u FBiH.

Da apsurd bude kompletan, još uvijek aktuelni ministar Mesihović trebao bi potvrditi imenovanje direktora Mesihovića o čemu je odluku donio Upravni odbor KCUS-a koji je postavio Mesihović.

U navedenom slučaju radi se o najočiglednijoj korupciji i najeklatantnijem primjeru sukoba interesa i zato pozivamo SDP da se javno ogradi od ovakvog djelovanja svog ministra u tehničkom mandatu.

SDA od Vlade Fedeacije BiH zahtijeva da, u skladu sa postignutim dogovorom o moratoriju na sva imenovanja u javnim preduzećima i ustanovama, zaustavi nezakoniti proces izbora novog direktora KCUS-a koje provodi stari i nelegitimni Upravni odbor.

Upravo je odlazeći ministar Mesihović najodgovorniji za katastrofalno stanje u kojemu se Klinički centar Univerziteta u Sarajevu nalazi i bilo bi krajnje neodgovorno dopustiti da on na uzurpatorski način sam sebe imenuje na ovu odgovornu funkciju.

Poboljšanje stanja u zdravstvu, uz poseban program sanacije KCUS-a, bit će jedan od prioriteta nove vladajuće koalicije koja je dobila ogromno povjerenje građana na izborima.

Zato nam trebaju nekompromitirani, najkvalitetniji kadrovi na čelnim funkcijama, a ne eksperimenti koje nam pokušavaju podmetnuti Mesihović i odlazeći SDP.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.