BIH

U SDA mjesto direktora najvećeg bolničkog centra u BiH vide isključivo kao svoju političku poziciju

Saopćenje SDP-a BiH

Redakcija

15.1.2015


Nažalost, ni nakon više od 20 godina svog postojanja Stranka demokratske akcije nije evoluirala do stepena da može shvatiti kako niti jedna javna pozicija "ne pripada" bilo kojoj partiji. Nervozno insistiranje na tome da se zaustavi proces imenovanja novog direktora Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu Rusmira Mesihovića, govori o tome da u ovoj stranci mjesto direktora najvećeg bolničkog centra u BiH vide isključivo kao svoju političku poziciju.

Socijaldemoktraska partija BiH neće učestvovati u takvim radnjama i ako SDA želi svog podobnog direktora, neka ga sama postavi, kada sa svojim koalicionim partnerima, napokon, a nadamo se u skorije vrijeme, formira vlast u Federaciji BiH i ako to, naravno, bude mogla provesti u skladu sa zakonom. Dok god su kadrovi SDP BiH u Vladi FBiH, ta institucija će raditi isključivo u skladu sa Ustavom i zakonom, bez obzira na sve političke pritiske i neprincipijelne političke dogovore, koji u suštini predstavljaju pokušaj nezakonitog djelovanja.

Zdravstvo u FBiH, a naročito u Kantonu Sarajevo, isuviše je dugo bilo u rukama kadrova SDA, koji su ga doveli gotovo do nestanka i upravo je zahvaljujući Vladi FBiH i kadrovima SDP BiH, zaustavljen trend daljnjeg propadanja zdravstvenog sistema FBiH. Da li je potrebno podsjećati SDA, a i domaću javnost, o dugoj listi njihovih kadrova u zdravstvu, koji iza sebe nisu ostavljali ništa drugo, osim pustoši u budžetskim kasama.

Za nadati se da će i pravosudni organi što prije početi procesuirati višegodišnji kriminal SDA-ovih eksperata koji su upravljali KCUS-om, ali i drugim zdravstvenim ustanovama u FBiH, a koji danas posjeduju vile i stanove po brojnim svjetskim destinacijama, dok se zdravstvo suočava sa velikim dugovima i problemima, stoji u saopćenju SDP-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.