BIH

Skelani kod Srebrenice: Posao za 20 radnika

Nova fabrika za plastičnu tehniku

S. Sm.

19.1.2015

U Skelanima, najvećoj mjesnoj zajednici srebreničke općine počela je gradnja objekta za proizvodnju alata za specijalnu tehničku plastiku. Sredstva za izgradnju ovog objekta, koji će sa opremom koštati milion maraka obezbijedila je Općina Srebrenica, UNDP-i i investitor iz Srbije. 

- U hali površine 500 metara kvadratnih biće uposleno 20 radnika sa skelanskog područja. Pored učešća u izgradnji ove fabrike, općina je obezbijedila zemljište i  kompletnu infrastrukturu za ovaj objekat. Objekat će nakon izgradnje, po vrlo povoljnoj  cijeni investitoru biti ustupljena na korištenje u roku od 30 godina- naglasio je Ćazim Salimović, savjetnik za privredu načelnika općine Srebrenica.

Dodao je da srbijanski investitor, porijeklom iz Srebrenice u Bajinoj Bašti ima razvijenu proizvodnju alata za specijalnu tehničku plastiku , radi u skučenom prostoru i velikim troškovima zakupnine, te da kompletnu proizvodnju izvozi u Njemačku.

Nova i modernija hala u Skelanima investitoru će obezbijediti uslovniju proizvodnju, povećanje broja zaposlenih za 20 novih radnika i bolje poslovanje.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.