BIH

Sarajevo: Veterinari odahnuli, s novim direktorom počinju raditi

Kraj sapunice u Veterinarskoj stanici, razriješen Senad Arnautović

F. N.

29.1.2015

Na osnovu rješenja Općinskog suda jučer je s funkcije vršioca dužnosti direktora Veterinarske stanice KS razriješen Senad Arnautović, a na prijedlog ministra privrede KS Emira Hrenovice, za v. d. direktora imenovan je Igor Jerković. 

Hrenovica je jučer na pres-konferenciji kazao da je proces dugo trajao, dok je za tešku situaciju optužio direktora Arnautovića. 

- Tražit ću da finansijska inspekcija i MUP istraže kako je Arnautović trošio novac. Radnici će u ovoj prvoj fazi dobiti dvije od osam zaostalih plaća i dva topla obroka. Novac je već uplaćen. Sada znamo da je Arnautović sve prihode uzimao sebi i već odavno je trebao biti u zatvoru - kazao je Hrenovica. 

Novoimenovani v. d. direktora Igor Jerković rekao je da je evidentno da se Veterinarska stanica nalazi u najtežoj situaciji od osnivanja. 

- Više informacija imat ćemo nakon inventure i primopredaje. Radnicima ćemo dati zaostale plaće, osigurati novac za funkcioniranje laboratorija, izmiriti obaveze dobavljačima... Uslijedit će novi sanacioni programi, doći će novi članovi Skupštine, Nadzornog odbora, novi direktor - dodao je Jerković. 

Predsjednik Sindikata Stanice Mirsad Karadža kazao je da se radnici već dvije godine bore s nesposobnom upravom koja je preduzeće dovela do kolapsa. 

- Održat ćemo sastanak da vidimo hoćemo li nastaviti sa štrajkom ili početi raditi. Vlada bi trebala biti odgovornija. Trenutno nemamo osnovnih sredstava za rad, vakcina, niti ostale opreme, a gradom hara bruceloza - rekao je Karadža.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.