BIH

SREBRENICA Hotel "Aura" visoke kategorije u završnoj fazi

Posao će dobiti 30 radnika

S. Sm.

30.1.2015

Radovi na izgradnji hotela „Aura“ u centru  Srebrenice, kojeg finansira Fabrika duhana iz Sarajeva,  ulaze u završnu fazu. Preostali su sitni unutrašnji radovi, a ovih dana postavlja se savremena kuhinjska oprema i dovršetak dijela vanjskog uređenja. Nezvanično saznajemo da bi ovaj objekat mogao bitu otvoren na proljeće.

Hotel sa četiri sprata imaće 38 ležaja i sve sadržaje koje imaju moderni hoteli visoke kategorije. U ovom objektu, posao će dobiti 30 radnika raznih profila. Sarajevska Fabrika duhana je dva puta objavljivala konkurs za prijem radnika na koji se prijavilo oko 100 kandidata.

Posebno formirana komisija obavila je razgovor sa kandidatima iz užeg izbora, koji su ispunjavali vrlo zahtjevne uslove konkursa. Od 100 kandidata, njih 29 je ušlo u uži izbora. Sa njima će biti obavljena obuka, a nakon toga najuspješniji će potpisati ugovor o radu. Među kandidatima, koji su ušli u uži izbor 90 posto su osobe koje žive na području Srebrenice i Bratunca.

U Srebrenici malo ko zna više detalja o ovom luksuznom hotelu, ali sa nestrpljenjem očekuju njegov početak rada, prije svega zbog otvaranja radnih mjesta i zbog nade da bi se turizam u ovoj općini pokrenuo sa mrtve tačke

Pored postojeća dva motela u gradu i gradnje banjski kapaciteta na vrelu Crnog Gubera, koji su obustavljeni, ovaj hotel mogao bi predstavljati najznačajniji i najveći smještajni kapacitet na području srebreničke regije i veliku prekretnicu u razvoju turizma ove općine.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.