BIH

Tužilaštvo Kantona Sarajevo zatražilo pritvor direktorima "Famus gradnje 3"

Nakon tragedije u kojoj su poginula dva radnika

S. D./ A. Vr.

31.1.2015

Tužilaštvo Kantona Sarajevo  donijelo je odluku  o upućivanju prijedloga Kantonalnom sudu Sarajevo za određivanjem pritvora Kemalu Karahmetu, direktoru tešanjske firme "Famus Gradnja 3", tehničkom direktoru Miralemu Jahiću, te rukovodiocu gradilišta Dženanu Hadžemu, potvrđeno je "Dnevnom avazu“ u Tužilaštvu KS.

Sva trojica su osumnjičena da su su počinili krivično djelo – teška krivična djela protiv opće sigurnosti ljudi i imovine. Tužilaštvo KS traži pritvor u trajanju od 30 dana, a Kantonalni sud Sarajevo ima rok od 24 sata da se odredi o ovom prijedlogu.

Podsjetimo,  dženaza Enesu i Razimu Haliloviću, tragično nastradalim radnicima Famus gradnje 3, bavljena je danas poslije ikindija-namaza, kod Mjesne džamije Karadaglije u Tešnju.

Podsjećamo, oni su prije tri dana izgubili živote pri padu sa skele na Marijin Dvoru u Sarajevu, postavljene na stambeno-poslovnoj zgradi BHC koja je u izgradnji.

Njihov kolega Nevzet Halilović, također iz Tešnja, u ovoj je nesreći zadobio teške povrede, te je smješten na Kliniku za ortopediju i traumatologiju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu.

Nesreća se dogodila 28. januara oko 17.00 sati, kada je došlo do odvajanja i padanja velike metalne oplate u koju se sipao svježi beton, a koja se protezala duž cijele zgrade, kojom prilikom je došlo i do rušenja dijela skele

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.