BIH

Sastanak menadžmenta i novog rukovodstva Sindikata Granične policije BiH

Prezentirane najnovije aktivnosti

J. Be.

2.2.2015

Direktor Granične policije BiH, Zoran Galić, zamjenik direktora, Zijad Srabović i pomoćnik direktora za organizaciju i operacije, Žarko Laketa održali radni sastanak sa predsjednikom Upravnog odbora Sindikata GP BiH, Draganom Krvavcem i ostalim članovima užeg rukovodstva sindikata.

Sastanak je održan u cilju nastavka, ali i daljeg unapređenja saradnje na relaciji poslodavac – sindikat, posebno zbog činjenice da je novo rukovodstvo Sindikata GP BiH koji broji više od 1.300 članova uposlenih u ovoj policijskoj agenciji, odabrano na Skupštini Sindikata GP BiH 23. decembra 2014. godine.

Ovom prilikom je direktor Zoran Galić predstavnicima Sindikata GP BiH prezentirao najnovije aktivnosti i postignute rezultate Granične policije BiH u 2014. godini. Na sastanku je razgovarano o mogućim rješenjima za poboljšanje uvjeta za rad pripadnika GP BiH, kao i problemima iz segmenta radno – pravnih odnosa sa posebnim akcentom na problem određenog broja policijskih službenika iz Republike Srpske koji ne mogu ostvariti penziju nakon prekida radnog odnosa u Graničnoj policiji BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.