BIH

Emotivan doček Memiševića u Maglaju: Ovo je medalja za moj grad i za sve vas!

Osvajača srebrne medalje na SP

N. Br.

3.2.2015

Nekoliko stotina Maglajlija bakljadom i vatrometom dočekalo je Eldara Memiševića, člana katarske rukometne reprezentacije koji se na Svjetskom prvenstvu okitio srebrnom medaljom.

Organizator dočeka bio je Rukometni kluba “Maglaj” u kojem je Eldar, kao devetogodišnji dječak započeo svoju, sada već možemo reći, blistavu sportsku karijeru. Dok je trajalo Svjetsko prvenstvo, Maglajlije su navijela za braću Burić, standardne bh. reprezentativce, ali i za Eldara kojem je ovo bilo drugo Svjetsko prvenstvo.

Sam doček i za Eldara je bilo veliko iznenađenje i nije mogao sakriti emocije i suze. Sa srebrnom medaljom oko vrata Eldar se pozdravio sa svima uz zagrljaje, stisak ruke ili zajedničko fotografisanje, a posebno dirljiv je bio susret sa trenerom Mahmutom-Mašom Obralićem, za kojeg Eldar kaže da mu je kao drugi otac i jedan od najzaslužnijih za osvojenu medalju.

- Hvala mojim roditeljima na podršci i mome klubu. Ovu medalju zaslužio je i ovaj grad i svi vi koji ste večeras došli da me dočekate - rekao je vidno uzbuđen Eldar svojim sugrađanima.

U ime Rukometnog kluba “Maglaj” dobrodošlicu Eldaru poželio je predsjednik kluba Senad Karabegović.

- Mi u Rukometnom klubu znamo šta smo radili sve ove godine, vjerovali smo u to i naš san se ostvario. Stvorili smo šampione – našeg Eldara i naše Buriće. Eldaru i dalje želimo puno sportskih uspjeha i sreće - rekao je Karabegović okupljenim.

Sretni zbog susreta za Eldarom bili su i najmlađi maglajski rukometaši, članovi škole rukometa, koji zasigurno maštaju da i oni jednog dana imaju ovakvu sportsku karijeru.

Maglajlije su ponosne na Eldara, Memu ili Dedaru, kako ga mnogi od milja zovu, jer nikada nije zaboravio na svoj grad, klub, komšije i prijatelje. O njegovoj veličini govori i to da je sa svojim sportskim prijateljem Selvedinom Omahićem, koji takođe igra u Kataru, i još nekoliko prijatelja ovoga grada i rukometnog kluba, kupio semafor koji će biti postavljen u obnovljenoj gradskoj sportskoj dvorani.

Inače, Eldar je sa nepunih 18 godina otišao u Katar gdje igra već pet godina. Najduže je u klubu El Jaish sa kojim je prošle godine osvojio sve što se moglo osvojiti od prvenstva, KUP-a pa do prvenstva Azije. Memišević će nekoliko dana odmoriti u svom rodnom gradu, a onda slijedi povratak u Katar i ekipinim obavezama.

 

 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.