BIH

Zbog snijega i jakog vjetra zatvoren put Mihalji - Blidinje

Stanje na cestama u BiH

Fena

4.2.2015

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je kolovoz pretežno mokar.

Na širem području Kantona Sarajevo mjestimično pada kiša koja ledi u dodiru s tlom, zbog čega je neophodna opreznija vožnja. 


U sjeverozapadnim i jugozapadnim krajevima, kao i ponegdje na dionicama u višim predjelima, ima ugaženog snijega na kolovozu, a izdvajaju se magistralni putevi Bihać-Bosanski Petrovac-Ključ, Bosanski Petrovac-Oštrelj-Drvar, Srbljani-Bosanska Krupa,  Priluka-Glamoč-Mlinište, Šuica-Kupres, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Gornji Vakuf-Prozor-Slatina, dok se zbog snijega i jakog vjetra otežano saobraća magistralnim putem Livno-Šuica.  Zbog magle vidljivost je smanjena na manje od 50 metara na magistralnom putu Bugojno-Gornji Vakuf.

Sinoć od 19.00 sati zbog intenzivnih snježnih padavina i jakog vjetra koji stvara nanose, ponovo je za sva vozila zatvoren regionalni put R-419 Mihalji -Blidinje.

Zbog učestalih odrona skreće se pažnja na puteve: Salakovac-Mostar-Doljani, Banja Luka-Teslić, Dobro Polje-Miljevina-Brod na Drini, Mrkonjić Grad-Crna Rijeka i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac.

Savjetuje se vozačima da voze  opreznije, da vožnju prilagode trenutnim uvjetima i stanju na putevima, te da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja. Zbog zimskih uvjeta za vožnju u Hrvatskoj, na GP Izačić ne mogu saobraćati teretna vozila preko 7,5 tona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.