BIH

Udruge žena oboljelih od raka dojke u Livnu dižu glas zbog nedostatka citostatika

Terapija se ne smije preskakati

Fena

4.2.2015

Povodom obilježavanja međunarodne borbe protiv raka, danas je održana novinska konferencija u Livnu koju je organizirala Udruga "Bistrica“, koja okuplja žene oboljele i liječene od raka dojke. 

Tom prilikom je predsjednica Udruge Slavica Gotovac istakla da je razlog održavanja konferencije nedostatak lijekova odnosno citostatika koji su neophodni za njihovo liječenje.

Naglasila je da današnjom konferencijom dižu svoj glas upravo zato što nema lijekova, navodeći pri tom probleme u njihovoj nabavi, preko tendera, dobavljača, spominjući pri tom i politiku, jednostavno govore da ne znaju pravi razlog zbog čega prevladava oskudica citostatika kako za njihove članice tako i za druge žene oboljele od ove bolesti.

- Žene imaju svoje lijekove, svaki je lijek namijenjen za svaki dan u tjednu, terapija se ne smije preskakati i možete zamisliti situaciju kad nema lijeka u kakvu situaciju se dovodi ta žena - kazala je Gotovac.

U trenutnoj situaciji kad nedostaje citostatika, da bi, ipak, nadomjestile a ne prekinule terapiju, žene uzajamno pomažu jedna drugoj, pozajmljuju lijek, jednostavno, među njihovim članicama, usprkos situaciji u kojoj se nalaze, kako kaže Gotovac, prevladavaju solidarnost i uzajamno pomaganje. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.