BIH

Oblačno vrijeme, poslije podne se očekuju jače padavine

U nizinama većinom kiša, a u višim područjima snijeg

(M.M.)

5.2.2015

Jutros je u Bosni i Hercegovini bilo oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima sa snijegom, a u ostalim djelovima sa kišom.

Visina snijega u 07 sati (cm): Bjelašnica 203; Kupres 67; Gacko 35; Ivan Sedlo 29; Sokolac 15; Bihać 14; Nevesinje 10; Bugojno, Drvar, Livno 6; Mrkonjić Grad 4; Jajce, Rudo 3.

Temperature zraka u 07 sati:

Bjelašnica -4,
Drvar, Ivan Sedlo i Kupres -1,
Bihać, Bugojno, Jajce, Sanski Most i Sokolac 0,
Banja Luka, Goražde, Gradačac, Livno, Prijedor, Sarajevo, Tuzla i Zenica 1,
Doboj, Srebrenica i Zvornik 2,
Mostar 6,
Trebinje 7,
Stolac 11 stupnjeva.

Atmosferski pritisak je u Sarajevu iznosio 936 milibara, za 6 milibara je niži od normalnog i sporo opada.

Danas se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme. Prije podne na jugu sa slabom kišom, u ostalim područjima sa slabim snijegom ili sunježicom. Poslije podne se očekuju jače padavine u Hercegovini, zapadnim područjima Bosne i u Krajini. U ostalim dijelovima zemlje slabije padavine. U nizinama većinom kiša, a u višim područjima snijeg. U sjeverozapadnim područjima Bosne snijeg se očekuje i u nizinama. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera. Najviša dnevna temperatura od 1 do 7, na jugu do 14 stupnjeva.

U Sarajevu oblačno. U jutarnjim satima sa snijegom ili susnježicom. Tokom dana povremeno je moguća slaba kiša ili susnježica. Najviša dnevna temperatura oko 6 stupnjeva.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.