BIH

U većem dijelu BiH kolovozi mokri i klizavi

Na dionicama u višim predjelima ima ugaženog snijega

Fena

5.2.2015

U većem dijelu Bosne i Hercegovine jutros je mokar i mjestimično klizav kolovoz. 

Na dionicama u višim predjelima na kolovozu ima ugaženog ili raskvašenog snijega, a izdvajaju se magistralni putevi: Ripač-Vrtoče-Bosanski Petrovac-Lanište, Kupres-Šuica-Livno, Glamoč-Mlinište, Kolo-Tomislavgrad-Šuica i Bosansko Grahovo-Drvar.  

Skreće se pažnja na učestale odrone kamenja na kolovoz, a izdvajaju se putevi: Bugojno-Novi Travnik, Prozor-Gornji Vakuf, Jablanica-Mostar-Doljani, Čapljina-Stolac-Neum i Turbe-Skender Vakuf-Karanovac. 

Ekipe putne službe intervenišu na svim dionicama gdje je to neophodno, a vozačima se savjetuje da voze maksimalno oprezno, da vožnju prilagode trenutnim uslovima i stanju na putevima i da na put ne kreću bez zimske opreme.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja.

RADOVI

MAGISTRALNI PUTEVI
M-4 
Tuzla-Šićki Brod, u naselju Drežnik, u toku je sanacija kolovoza saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini mjesta izvođenja radova.
Simin Han-Kalesija (u Babajićima) zbog aktiviranog klizišta obustavljen saobraćaj. Alternativni pravac je preko Dubrava.
M-6
Ljubuški-Čapljina (na izlazu iz Ljubuškog) izvode se sanacioni radovi, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila (postavljeni semafori).
M-16 
Jajce Banja Luka (Lučina) zbog klizišta, saobraćaj se odvija usporeno, jednom trakom.
M-17
Doboj-Šešlije zbog izlaska građevinskih mašina i vozila angažovanih na izgradnji autoputa do kraja godine dolazi do povremenih kraćih obustava saobraćaja (do 15 minuta) radnim danima i subotom od 07.00 do 17.00 sati, a nedjeljom od 07.00 do 13.00 sati.
M-18
Tuzla-Bijeljina-u mjestu Požarnica (zbog klizišta) saobraća se usporeno-jednom trakom. U Seljublju je na snazi zabrana saobraćaja za vozila preko 3,5 tone.
Brod na Drini-Šćepan Polje - zabrana za  vozila ukupne mase iznad 12 tona i duža od 8 metara.

REGIONALNI PUTEVI
R-413a Travnik-Galica, zbog sniježnih lavina potpuno je obustavljen saobraćaj.
R-403a Kamenica-Tržačka Raštela (u naselju Gata) zbog sanacije klizišta na snazi je zabrana saobraćaja za vozila preko 30 tona (osim autobusa i cisterni za prevoz mlijeka).
R-419 Mihalji-Blidinje zabranjen je saobraćaj za vozila čija ukupna masa prelazi 3,5 t.

KANTON SARAJEVO
Zbog obilježavanja 21. godišnjice stradanja građana Sarajeva, danas će od 11.30 do 12.00 sati doći do obustave saobraćaja u ulici Mula Mustafe Bašeskije (od raskrsnice s ulicom Pehlivanuša do raskrsnice sa ulicom Niže banje).
Zbog izvođenja neophodnih radova, izmjenjen je režim saobraćaja u ulici Branislava Nušića, saopćeno je iz BIHAMK-a.
 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.