BIH

Livanjski radnici spriječili preuzimanje benzisnkih pumpi

Intervenisala policija

Fena

9.2.2015

Predstavnici vlasnika firme Petrol d.d. iz Ljubuškog danas su u Livnu od strane malih dioničara i radnika spriječeni u preuzimanju benzinskih pumpi 1 i 2. 

Dolaskom predstavnika iz Ljubuškog došlo je do okupljanja radnika obiju benzinskih pumpi koji nisu dozvolili preuzimanje. 

Po riječima Zorana Jarčevića, predstavnika Udruge dioničara i sindikata „Petrol“ d.d Ljubuški, bili su primorani spriječiti poslodavca da nasilnim putem preuzme imovinu i samim time dođe u posjed da je iznajmljuje trećim osobama. Razlog tome je neisplata jedanestogodišnjih potraživanja, prije svega dugova prema zdravstvenom i mirovinskom fondu. 

Jarčević, inače voditelj livanjskih poslovnica benzinske pumpe, istaknuo je kako još nije odjavljen s navedenog radnog mjesta te da direktor iz Ljubuškog konstantno vrši pritisak da ga se razriješi bez izmirenja obaveza prema njemu i svim drugim zaposlenima. 

Okupljanje je prekinula livanjska policija koja je intervenisala i pozvala obje strane u službene prostorije radi obavljanja informativnih razgovora i daljnjeg postupanja. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.