Glavni tužitelj sastao se sa predstavnicima Saveza logoraša BiH

Razgovarano o procesuiranju predmeta ratnih zločina

Redakcija
10.02.2015 10:30

Glavni tužitelj Tužiteljstva BiH Goran Salihović, sastao se sa predstavnicima Saveza logoraša BiH, Jasminom Meškovićem i Suljom Kmetašem.

Na sastanku je razgovarano o procesuiranju predmeta ratnih zločina, sa akcentom na procesuiranje predmeta koji se odnose na područje Prozor-Rame i okoline, kao i šire područje Hercegovine.

Sastanku su prisustvovali i zamjenica glavnog tužitelja, kao i tužitelji koji su šefovi odsjeka u Posebnom odjelu za ratne zločine.

Kako se navodi u saopćenju Tužilaštva BiH, glavni tužitelj istakao je da Posebni odjel za ratne zločine u ovoj godini nastavlja još intenzivnije procesuiranje predmeta ratnih zločina na području cijele Bosne i Hercegovine, te da se nastavlja suradnja sa udrugama žrtava iz svih krajeva BiH.

Također, na sastanku je istaknuto da su neki predmeti za koje su se interesirali predstavnici žrtava, već u radu, te da se u narednom periodu mogu očekivati tužiteljske odluke.

Tužilaštvo Bosne i Hercegovine održava intenzivne kontakte sa predstavnicima udruga žrtava i održava sastanke sa predstavnicima žrtava iz cijele Bosne i Hercegovine, jer je donošenje pravde žrtvama, najvažniji prioritet u procesuiranju predmeta ratnih zločina.

NA VRH