BIH

TRAVNIK Održan memorijalni koncert "Sjećanje na Jadranka Ohneca"

Bio je angažovan na brojnim kulturnim projektima

K. K.

15.2.2015

U Centru za kulturu Travnik održan je Memorijalni koncert u znak sjećanja nedavno preminulog Jadranka Ohneca, muzičara i kulturnog radnika iz Travnika.

Koncert je okupio veliki broj muzičara, a sav prihod od prodaje ulaznica namijenjen je za izgradnju nadgrobnog spomenika Jadranku Ohnecu. Na koncertu su nastupili brojni bendovi iz Travnika i drugih gradova, kao i poznata imena iz Travnika koja su s pokojnim Ohnecom sarađivala kroz brojne kulturne projekte od glumca Josipa Pejakovića, preko Rusmira Agačevića Rusa, do prof. dr. Besima Spahića.

Nastupio je bend "Extra 2000", s Nebojšom Filipovićem, Pavicom Tucakovićem i don Antom Ledićem.

Tokom godina pokojni Jadranko Ohnec bio je angažovan na brojnim kulturnim projektima, ali prije svega se istaknuo kao muzičar. Krenuo je od školskog orkestra, a nakon toga bio je član brojnih vokalno-instrumentalnih sastava od "Veslih akorda", preko "Vezira", "Bijelog ansambla" i "Nobelovaca" do benda "Extra 2000".

Bio je angažovan i u pojedinim predstavama tadašnjeg Amatreskog pozorišta Travnik, a ljubitelji sporta, posebno stonog tenisa pamte ga i kao sportskog radnika i stonotenskog sudiju.

Vodio je zbor Hrvatskog kulturnog društva "Napredak" Travnik, da bi nakon toga preuzeo Gradski hor u Centru za kulturu Travnik koji je vodio sve do smrti.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.