BIH

Ako Radomir Pavlović ne bude izabran za direktora, raspada se skupštinska koalicija

Bura oko izbora direktora srebreničkog Doma zdravlja

S. Sm.

17.2.2015

Osamnaesta redovna sjednica Skupštine općine Srebrenica, koja je zakazana još krajem prošlog mjeseca, odgađana je dva puta i konačno će biti održana sutra.

Tačka dnevnog reda izbor i imenovanje glavni je razlog odgađanja sjednice lokalnog parlamenta. Naime, Upravni odbor Doma zdravlja podnio je zahtjev za smjenu aktulenog direktora Nenada Miloševića, a na njegovo mjesto kani postaviti nedavno smjenjenog predsjednika Skupštine općine Srebrenica Radomira Pavlovića.

sjednica2

Kako nam je kazao predsjednik Komisije za izbor i imenovanja Azir Osmanović, bošnjački Klub odbornika će podržati imenovanje Pavlovića za direktora Doma zdravlja, ako to prihvati srpski blok, kojima po raspodjeli pripada funkcija Doma zdravlja.

Smijenjeni predsjednik Skupštine općine Radomir Pavlović jučer je za "Dnevni avaz" kazao da će se skupštinska koalicija raspasti ukoliko on ne bude postavljen za vršioca dužnosti direktora Doma zdravlja.

sjednica3

- Ako srpski Klub odbornika ne podrži moje imenovanje za direktora Doma zdravlja, šest odbornika SNSD-a će napustiti koaliciju i postati opozicija - kazao nam je Pavlović, koji više godina obnaša funkciju predsjednika OO SNSD Srebrenica.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.