BIH

Intervju s Dušanom Kojićem Kojom, ispovijest Sabahudina Saše Vugdalića

U nedjelju u prilogu "Panorama"

Redakcija

21.2.2015

"Dnevni avaz" u nedjelju, 22. februara, donosi prilog "Panorama", u kojem, između ostalog, možete pročitati izuzetno zanimljiv intervju s Dušanom Kojićem Kojom, frontmenom "Discipline kičme", koji, govoreći o muzičkoj sceni u regionu, ističe da se i dalje osjećaju posljedice rata.

- Pozdravljam muzičku scenu regiona, ali nažalost, ponovo je sve veći jaz između lakih, instant-popularnih grupa i ovih koje se bave nekim složenijim i smislenijim muzičkim izrazom tako da ponovo haraju iste, malo rok, malo folk, malo rep ekipe po halama i arenama, dok su ovi s druge strane sve više na margini. Nema, ustvari, prave muzičke industrije, pa makar i u onom obliku kakav je imala Jugoslavija, a koji isto nije bio zadovoljavajući - kaže Kojić.

Muzička legenda Željko Bebek govori o 40-godišnjoj karijeri, privatnom životu te ističe da je supruga Ružica njegova zgodna sekretarica.

- Ružica i ja mnogo putujemo zajedno. Ona obavlja većinu mojih poslova. Kada sam birao sekretaricu, onda sam morao naći i neku koja je zgodna - našalio se Bebek.

U ispovijesti Sabahudin Saša Vugdalić, sportski komentator, veliki humanitarac i bivši nogometni golman, nakon što je dobio životnu bitku, kaže: “Ako padneš, moraš se što prije dići i gledati naprijed.”

Pročitajte i šta je obilježilo ovogodišnji tradicionalni karneval u Rio de Žaneiru - vremenske neprilike, zgodne žene, borba protiv rasizma u sportu te za prava žena...

Naslovna stranica "Panorame" donosi razgovor s Aidom Muratović, bh. ljepoticom koja živi u Sloveniji, a koja je ukrasila februarsko izdanje slovenskog "Playboya".

Vašoj pažnji preporučujemo i intervju sa splitskim glumcem Robertom Kurbašom, Ivom Sivom, članom splitskih "Dječaka", izvještaj sa Međunarodnog festivala vina i gastronomije "Sarajevo vino fest 2015"...

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.