BIH

Nakon jučerašnjeg napada na efendiju Beganovića privedene četiri osobe

Zadobio povrede od noža u predjelu lijeve plećke

Dž. Č.

22.2.2015

Nakon što je jučer, po četvrti put, ponovo napadnut Selvedin ef. Beganović, imam u džematu Trnovi u Velikoj Kladuši, policija je privela četiri osobe za koja se sumnja da bi mogle biti povezane sa ovim događajem.

Imam Beganović je napadnut jučer ispred imamske kuće od nepoznatog maskiranog napadača, potvrdio je za "Avaz" glasnogovrnik Policije Unsko-sanskog kantona (USK) Ale Šiljdedić.

- Imam Beganović prijavio je policiji napad oko 11.40 sati i pripadnici policije izašli su na lice mjesta, napravili uviđaj, a Beganovića odveli u Dom zdravlja Velika Kladuša - kazao je Šiljdedić. 

Prema njegovim riječima, Beganoviću su sanirane povrede od noža u predjelu lijeve plećke, nadlaktice lijeve ruke i grudnog koša, koje nisu bile teške, niti opasne po život, međutim dežurni doktor uputio ga je u Katonalnu bolnicu u Bihaću da mu se kvalificiraju povrede. Kako saznajemo, napadač je tri puta bio maskiran, a pretposljednji put nije nosio masku, kada je imama Beganovića napao s leđa. 

- Imam Beganović nije želio ići u Kantonalnu bolnicu, jer je, kako je kazao, imao zakazanu dženazu - kazao je Šiljdedić dodajući da je policija pozvala četiri osobe na razgovor. 

Obrada tih osoba nastavlja se danas, a sve u cilju rasvjetljavanja ovog slučaja, potvrdio je Šiljedić.

Podsjećamo, Beganović je javnosti poznat po prošlogodišnjem otvorenom pismu Bilalu Bosniću, neformalnom vođi vehabijskog pokreta u BiH, u kojem je kritikovao praksu vrbovanja i slanja omladine iz BiH na sirijsko i iračko ratište.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.