BIH

Shrvani otac mladića poginulog u Dubravama: Bio je moja zakletva...

Mirsad Herić u šoku nakon tragedije

Autor:(A. Vr.)

22.2.2015

Mirsad Herić, otac nastradalog Edina Herića sinoć je saznao za nesreću. I prije zvanične potvrde, Mirsad, koji je bivši rudar, bio je svjestan da njegov sin nije preživio, izjavio je za TV1.

Pet minuta nakon sinoćnjeg zemljotresa Mirsada Herića pozvao je komšija, kazavši da je hitno i da Mirsad odmah dođe do njegove kuće.

- Hajd ja sam dole sišao, kaže izgleda gore su svi zatrpani, hajmo reko da vidimo. Sjeo sam u auto, otišao tamo na lice mjesta gdje se desila ta nezgoda. Bio sam jedno pola sata, nisam više mogao da izdržim, da gledam gdje je moje dijete. Okrenuo sam se otišao sam kući, rekao je Herić

Čim je vidio jamu, Mirsad kaže, znao je da njegov sin neće izaći živ na površinu.

- Čim sam vidio šta je, kakva je situacija, inače sam bio rudar i znam šta je. To je na hiljade kubika zemlje, tu nema ustanka, kazao je Herić.

Mirsad se prisjetio kako je više puta upozoravao sina da ne ide u jamu. Ali, kaže, želja osamnaestogodišnjeg Edina da zaradi svoj džeparac, bila je jača.

- Borio sam se da ima i davao sam mu sve što sam imao od sebe. Imam još dvoje djece. Kćerku i sina, stariji oboje, ali on mi je bio sve moje, zakletva moja, kazao je bolom shrvani Mirsad. 

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.