BIH

Nakon molera rad Skupštine ometaju električari

Politička bura upalila crveni alarm u Bosanskoj Gradišci

B. G.

5.3.2015

Načelnik opštine Bosanska Gradiška Zoran Latinović danas je donio odluku o pokretanju inicijative za obustavljanje od izvršenja akata usvojenih na vanrednom zasjedanju lokalnog parlamenta prije desetak dana, kada  su osim predsjednika i potpredsjednika Skupštine opštine i načelnika odjeljenja, smijenjeni i direktori i članovi upravnih i nadzornih odbora lokalnih preduzeća i ustanova. Latinović je rekao da se obustavljanje izvršenja akata odnosi na period do pravosnažne sudske odluke.

Na pitanje zašto je prije desetak dana onemogućeno grupi od 17 odbornika da koriste skupštinsku salu, Latinovićje rekao da su u Sali upravo tog dana radili moleri.

- Naredna vanredna sjednica zakazana je za sutra i ja sam grupi odbornika odobrio korištenje sale, rekao je u 14 sati načelnik Latinović.

Samo sat vremena kasnije na zvaničnom opštinskom sajtu postavljeno je obaviještenje da će sutra u vremenu od 9 do 11 sati i 30 minuta doći do isključenja električne energije u zgradi opštinske uprave u Bosanskoj Gradišci. Vanredna sjednica predviđena je baš u tom terminu.

Nakon molera u odbranu uzdrmane lokalne vlasti stavili su se i električari. Bosanskogradiška javnost je zgrožena ovakvim odvijanjem stvari, smatrajući da građani trpe štetu, a da se lokalni funkcioneri isključivo bore za vlastite fotelje.

Da li će nakon krečenja strujni udar spasiti smijenjeno skupštinsko rukovodstvo, znaće se već sutra u prijepodnevnim satima.


 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.