BIH

U BiH danas oblačno sa snijegom, u Hercegovini sunčano

Vremenska i bioprognoza

Autor:Fena

6.3.2015

U Bosni će danas preovladavati pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. 

U Bosni se očekuje snijeg ili sunježica, koji će tokom dana u nizinama postepeno preći u kišu. Više padavina očekuje se u centralnim i istočnim područjima Bosne. Vjetar će biti umjeren do jak, u Hercegovini i zapadnim područjima Bosne sa olujnim udarima, sjeverni i sjeveroistočni. Dnevne temperature kretat će se od -2 do 6, na jugu od 5 do 12 stepeni.

U Sarajevu će biti oblačno vrijeme sa snijegom. Temperature zraka kretat će se između -1 i 1 stepen.

U Bosni jutros je pretežno oblačno vrijeme sa snijegom, a u Hercegovini sunčano uz umjerenu oblačnost.

Temperature zraka u 7 sati: Bjelašnica -11 stepeni, Kupres -5, Ivan-sedlo -4, Sokolac -3, Bugojno, Livno i Sarajevo -1, Jajce, Srebrenica, Tuzla i Zenica 0, Bijeljina, Goražde i Zvornik 1, Banja Luka i Gradačac 2, Doboj, Prijedor i Sanski Most 3, Trebinje 4, Mostar 7 i Stolac 8 stepeni.

Atmosferski pritisak u Sarajevu iznosi 949 hPa, za 7 hPa je viši od normalnog i lagano raste, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.

Bioprognoza

Tmurno vrijeme, uz niske temperature, sjeverac i padavine u većem dijelu dana, nepovoljno će djelovati na osjetljive osobe. Hronični bolesnici trebaju biti oprezniji i ne izlagati se pretjeranim aktivnostima. Usljed većeg sadržaja vlage u zraku, osjet hladnoće dodatno će se pojačati. Na jugu će opšta slika biti nešto ugodnija zbog stabilnijeg vremena, pri tome će probleme uzrokovati izraženija bura.
 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.