BIH

FOČA Udruženje raftera "Tara i Drina" osudilo paljevinu motela u kampu "Hum"

Apel nadležnima da slučaj što prije rasvjetle, a počinioce kazne

Avaz.ba

11.3.2015

Članovi Udruženja raftera iz Foče "Tara i Drina" izrazili su ogorčenje, zgroženost i zatečenost neljudskim postupkom podmetanja požara u Rafting resortu "Hum" kod Foče.

- Preko medija smo saznali da je istraga pokazala da se najvjerovatnije radi o namjerno podmetnutom požaru, a ne o nesretnom slučaju kako se isprva mislilo. Dejan Milutinović, vlasnik RR "Hum", je od osnivanja svog rafting centra aktivni član našeg Udruženja i kroz sve godine saradnje pokazao se kao korektan saradnik i poslodavac. Mi koji se bavimo razvijanjem ovog posla već više od decenije svjesni smo koliko truda, ulaganja i odricanja, kako materijalnih tako i duhovnih, je potrebno da se izgradi jedan ovakav moderan kompleks, i to za tako kratko vrijeme. Čak i sama pomisao da je neko u stanju svojim namjernim postupkom nanijeti ovakvu štetu i pritom ugroziti živote ljudi koji su se našli na licu mjesta u svima od nas izaziva gnušanje i neizbježno, ljutnju – navodi se u saopćenju Udruženja.

Udruženje "Tara i Drina" apelira na nadležne institucije da rasvjetle ovaj slučaj, te očekuje da će počinioci u što kraćem roku biti pronađeni, izvedeni pred lice pravde i adekvatno kažnjeni.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.