BIH

Održano kantonalno takmičenje iz njemačkog jezika u Livnu

Pobjednici idu na državno takmičenje u Sarajevo

Autor:A. K.

15.3.2015

Peto Kantonalno takmičenje srednjoškolaca iz njemačkog jezika održano je jučer u Glamoču.  U takmičenju je učestvovalo 17 učenika iz šest srednjih škola s područja Livanjskog kantona.

Takmičenje je provedeno u tri kategorije A2, B2 i C1. Najviše uspjeha imali su učenici iz  Gimnazija Livno, s osvojena dva prva mjesta i jednim drugim: Tina Toto C1 - prvo mjesto, Mila Mihaljević B2 - prvo mjesto, Helena Dujmović A2 - drugo mjesto, slijede ih: Gimnazija Marka Marulića iz Tomislavgrada, s osvojenim  jednim drugim i jednim trećim mjestom: Dolores Perković C1 - drugo mjesto i Iva Radoš B2 - treće mjesto, Srednja škola Drvar osvojeno jedno prvo mjesto i to Draško Kralj A2, Srednja ekonomska škola Livno s osvojena dva treća mjesta, Ivana Vukadin C1 - treće mjesto Natally Mamić A2 - treće mjesto i SSŠ Livno Hana Vidimlić B2 - drugo mjesto.

Pobjednici Tina Toto i Mila Mihaljević, učenice Gimnazije Livno i Draško Kralj, učenik Srednje škole Drvar idu u pratnji svojih profesora Alena Kartala i Marije Papić na državno takmičenje u Sarajevo koje će se održati 27. 03. 2015.godine.

Sudionici zahvaljuju organizatorima i domaćinima, prije svega prof. Ildi Halak, Ivoni Vulić, te direktoru Osnovne škole u Glamoču, Anti Ćosiću i načelniku općine Glamoč Radovanu Markoviću, koji su osigurali  prostor i hranu za učenike i profesore, a načelnik je finansirao i poklone za pobjednike.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.