BIH

Savo Džajić i ove godine dao 100 KM za džamiju

Husein ef. Hodžić objavio na Facebooku

Autor:Es. D.

15.3.2015

Trebinjac Savo Džajić svake godine uplati prilog za džamiju u Župi, a to je učinio i prošle subote, kada je donirao 100 KM. Ovu vijest objavio je na svom Facebook profilu Husein ef. Hodžić, glavni imam Medžlisa IZ u Trebinju.

- Dok ima komšija i poštivanja tuđeg kao svoga, neće biti nesreća. U ovom slučaju, komšija pravoslavac ispade veći brižnik za džamiju već pojedini muslimani iz Župe. Pruženu ruku pomirenja treba prihvatiti, a ruka rata koja donosi konflikt se odbija, osim u samoodbrani. Alal vjera i aferim, Savo! Bog ti dao sreće i zdravlja - napisao je ef. Hodžić na svom profilu te objavio i priznanicu o uplaćenom iznosu novca, a što je izazvalo brojne pozitivne komentare.

U izjavi za „Dnevni avaz“ ef. Hodžić jučer je rekao da ovaj slučaj nije jedini te da je klima društvenih odnosa sada pozitivna.

- Mislim da je počela nova era istinski dobrih odnosa u Trebinju. Građani su u prednosti u odnosu na političke strukture i nadam se da će međuljudski odnosi biti još bolji – kazao je Hodžić.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.