BIH

Danas u "Dnevnom avazu" prilog "Eksterna matura" za njemački i francuski jezik

Još jedan pionirski poduhvat najtiražnijeg bh. lista

Redakcija

16.3.2015

U skladu sa zakonskom obavezom polaganja eksterne mature svih učenika koji uspješno završe devetogodišnje osnovno obrazovanje, u školskoj 2014./2015. u svim osnovnim školama Kantona Sarajevo, kao i u prethodnoj školskoj godini, bit će organizirano polaganje eksterne mature.

Da bismo učenicima završnih razreda u Kantonu Sarajevo, njih skoro 5.000, pomogli da se uspješnije pripreme za predstojeću eksternu maturu te da rezultati polaganja budu mnogo bolji, od 16. februara, "Dnevni avaz", u saradnji s Ministarstvom obrazovanja KS, jednom sedmično objavljuje specijalne priloge posvećene ovoj tematici.

S obzirom na to da će učenici polagati maturu iz tri obavezna predmeta: Bosanski, hrvatski, srpski jezik i književnost, Matematika, strani jezik - prvi strani jezik (Engleski, Njemački, Francuski ili Arapski jezik) te iz još dva izborna predmeta u okviru dvije grupe predmeta - I grupa: Historija, Geografija i Informatika; II grupa: Fizika, Hemija i Biologija, akcent u našim prilozima bit će na vodičima iz svakog predmeta, a iz kojih se učenici isključivo trebaju pripremati za eksternu maturu.

U današnjem printanom izdanju "Dnevnog avaza" donosimo vam specijalni prilog "Eksterna matura za njemački i francuski" u kojem, između ostalog, možete pročitati "Nepromišljen izbor vodi nezadovoljstvu", te testove iz ova dva predmeta. 

U skladu s titulom najčitanijeg i najutjecajnijeg dnevnog lista u državi, "Dnevni avaz" na ovaj način slijedi pozitivnu praksu evropskih i svjetskih listova koji kroz ovakve i slične projekte dokazuju svoju društvenu odgovornost.   

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.