BIH

Lazović: Građani su taoci rušilačke politike SNSD-a

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije

Autor:Fena

18.3.2015

Član Predsjedništva Socijaldemokratske partije (SDP) BiH Miro Lazović smatra da predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) Milorad Dodik i njegove marionete pokazuju svu neozbiljnost i neodgovornost prema potpisu koji je lider SNSD-a stavio na dokument o prihvatanju Zajedničke izjave o nastavku reformi u BiH, na temelju čega je Evropski parlament aktivirao Sporazum o stabilizaciji i pridruživanju BiH Evropskoj uniji.

- Opstrukcije Dodika i njegovih saradnika odavno su usmjerene protiv BiH i njenog reformskog puta i ovo što danas rade nije ništa novo. Nažalost, Dejtonski mirovni sporazum nije ponudio adekvatne mehanizme Ustavom BiH, ali je ingerencije i ovlasti za suzbijanje blokada i opstrukcija stavio u nadležnost OHR-a - objanio je. 

Dodao je da ga zbog toga začuđuje "mlaka" reakcija visokog predstavnika Valentina Inzka.
 
- Umjesto da se bavi svojim poslom i nadležnostima, visoki predstavnik svojom "učiteljskom" izjavom o načinu i značaju rada Parlamentarne skupštine BiH vrijeđa dostojanstvo i dignitet ozbiljnih ljudi u ovoj zemlji - poručio je. 

Također je naglasio su više od decenije BiH i njeni građani taoci retrogradne i rušilačke politike SNSD-a, a koju nijemo posmatra OHR. 

- Intelektualna javnost BiH se opravdano pita, da li je djelovanje OHR-a i SNSD-a koordinirano. Građani od OHR-a očekuju da konačno počnu raditi u skladu sa ovlaštenjima koja su im data Dejtonskim mirovnim sporazumom - rekao je u svojoj izjavi Lazović, saopćeno je iz Centra za informisanje SDP-a BiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.