BIH

Premijerka ostala bez volana

Lopovi u Banjoj Luci ne biraju koga će opljačkati

Autor:Ml. D.

20.3.2015

Za sada nepoznate osobe ukrale su u noći četvrtak na petak volan sa više funkcija iz golfa 5, za koji se na crnom tržištu može dobiti između 600 i hiljadu maraka.

Ova vijest ne bi bila ni previše važna da automobil iz kojeg je volan ukraden nije registrovan na premijerku RS, Željku Cvijanović. Navodno, vozilo koristi njen sin Filip.

Krađa je policiji prijavljena oko 6.45 časova u petak ujutro. Golf se u vrijeme krađe nalazio parkiran ispred zgrade u ulici Jovana Raškovića 34, u naselju Paprikovac.

Kako se nezvanično saznaje, Filip Cvijanović je automobil parkirao ispred ove zgrade i otišao u jedan stan u toj zgradi. Inače, on živi s roditeljima u zgradi udaljenoj oko 150 metara od parkinga na kojem se krađa dogodila.

Lopovi najvjerovatnije nisu znali na koga je vozilo registrovano. Nakon prijave krađe, automobil je vrlo brzo sklonjen sa parkinga.

Objekat u kojem živi porodica Cvijanović je pod stalnom policijskom zaštitom ali sa tog mjesta policajci nisu mogli ni vidjeti da se na parkingu nešto neobično dešava. Stanari koji žive na broju 34 su rekli novinarima da ništa neobično nisu čuli ili vidjeli tokom noći.

Jedan od njih je rekao da je ujutro vidio puno policije na parkingu ali da nije znao o čemu se radi. Kasnije je čuo da je neko iz automobila ukrao multifunkcionalni volan.

Iz Centra javne bezbjednosti Banja Luka je potvrđeno da je policiji u petak ujutro prijavljeno da je nepoznati izvršilac tokom noći ušao u unutrašnjost vozila golf 5, čiji je vlasnik osoba sa inicijalima Ž. C., koje koristi F. C., te je ukrao volan iz vozila čime je počinio krivično djelo pokušaj teške krađe.

- O ovom događaju upoznato je Okružno tužilaštvo u Banjoj Luci a rad na rasvjetljavanju krivičnog djela je u toku, navodi se u saopštenju.

 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.