BIH

Tržišna inspektorica iz Banja Luke priznala da je uzela 500 KM mita

Specijalno tužilaštvo Republike Srpske

Autor:Srna

25.3.2015

Republički tržišni inspektor Marjana Vučković, osumnjičena za primanje mita, sklopila je sporazum o priznanju krivice sa Specijalnim tužilaštvom Republike Srpske, kojim je predviđena kazna zatvora od jedne godine i novčana kazna od 30.000 KM.

Osumnjičena je danas, tokom ispitivanja u Specijalnom tužilaštvu, u potpunosti priznala izvršenje krivičnog djela koje joj je stavljeno na teret, zbog čega protiv nje nije predložena mjera pritvora, saopšteno je iz Specijalnog tužilaštva.

Vučkovićevoj je stavljeno na teret da je za vrijeme inspekcijske kontrole u samostalnoj trgovinskoj radnji u Banjoj Luci zatražila od vlasnika radnje određen novčani iznos da bi sačinila uredan zapisnik o izvršenoj kontroli.

Kada vlasnik radnje na to nije pristao, ona je sačinila zapisnik o utvrđenim nepravilnostima, dostavila rješenje o uklanjanju nepravilnosti, a s obzirom da nepravilnosti nisu uklonjene, izdala prekršajni nalog od 800 KM.

Nakon izdavanja prekršajnog naloga, osumnjičena je od vlasnika trgovinske radnje zatražila i primila novčani iznos od 500 KM, te obećala da će na sudu pobiti svoj prekršajni nalog.
 
Vučkovićevu su jučer uhapsili pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i tom prilikom kod nje su pronašli i oduzeli 500 KM.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.