BIH

Đonlagić: Parlamentarna većina odgovorna za neformiranje vlada

Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza za bolju budućnost

Fena

25.3.2015

Predsjedavajući Kluba poslanika Saveza za bolju budućnost (SBBBiH) u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Mirsad Đonlagić ocijenio je danas neodgovornom činjenicu da više od pet mjeseci od oktobarskih općih izbora parlamentarna većina nije uspjela formirati državnu i federalnu vlast.

Kazao je, međutim, da za SBB to nije iznenađenje, naglašavajući da je "želja za stolicama" ono što preovladava kod predstavnika parlamentarne većine, a predizborna obećanja su bila samo priča koja je trebala zainteresirati one koji su im trebali povjerovati.

- Čak i ako se vlast formira nakon izvjesnog vremena te koalicije će se teško održati jer su suprotstavljene jedna drugoj, a interesi su toliko snažni da će biti teško da funkcioniraju. Radi se o višedecenijskoj neodgovornosti prema narodu BiH - stava je Đonlagić.

Osvrnuo se na odluku o produženju naplate RTV takse putem telekom operetara koja je na dnevnom redu današnje sjednice kazavši da će, iako su problemi evidentni, SBB podržati takvu odluku i nastavit će ispunjavati zakonsku obavezu plaćanja RTV takse.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.