BIH

Reis-l-ulema primio delegaciju iz Innsbrucka

U delegaciji bili i predstavnici vjerskih zajednica

Fena

1.4.2015

Reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH Husein ef. Kavazović primio je danas delegaciju austrijskog grada Innsbrucka na čelu s gradonačelnicom Christinom Oopitz Plorer.

U toj delegaciji bili su i predstavnici vjerskih zajednica iz tog austrijskog grada.

Reisu-l-ulema je tokom razgovora goste iz Austrije informirao o radu i aktivnostima Islamske zajednice istaknuvši pritom da je historija te institucije vezana upravo za tu evropsku zemlje za vrijeme čije vladavine na ovim prostorima je i nastala Islamska zajednica.

On se osvrnuo i na međureligijski dijalog i saradnju u našoj zemlji te izrazio očekivanje da će Austrija, kao jedna od najvažnijih evropskih zemalja mnogo doprinijeti na putu integracije Bosne i Hercegovine u Evropsku uniju.

Reisu-l-ulema je tom prilikom i zahvalio Austriji za podršku i pomoć koju je dosad pružila i još pruža našoj domovini, uz želju za još boljom i kvalitetnijom saradnjom u budućnosti.

- Gradonačelnica Christina Oopitz Plorer je zahvalila reisu-l-ulemi za riječi dobrodošlice te, između ostalog, s ponosom istaknula veoma kvalitetnu i harmoničnu međureligijsku saradnju među svim vjerskim zajednicama u tom austrijskom gradu što najbolje oslikava i šaroliki sastav delegacije koja je danas došla u posjetu reisu-l-ulemi - prenosi MINA.

Delegacija iz Innsbrucka je u višednevnoj posjeti Sarajevu obzirom da ove godine grad Sarajevo i taj pobratimski austrijski grad obilježavaju 35 godina partnerskih i prijateljskih veza.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.